Помогни за реализирането на "Парк Мизия".

За повече подробности тук.

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Грешка
  • JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 221

Уважаеми жители и приятели на село Коиловци. Бихме искали да ви уведомим, че училище „Св. Св.Кирил и Методий“ - село Коиловци отново отваря врати, но този път виртуално. Това става възможно чрез Образователен сайт №1 на България - Уча.се". Той дава възможност на всеки желаещ да се абонира за сайта и да се обучава чрез видео уроци и упражнения независимо къде е по света".Български език и литература, математика, география, химия, физика, биология, информационни технологии английски, френски, немски, испански, руски, китайски език.

Коиловци стартира свой пилотен проект с цел подпомагане в обучението на учениците от закритото училище. За целта всеки, който желае може да се запише в проекта за да получи пълен достъп до иновативното им обучение.

„Уча.се“ е образователен сайт, който има за цел да подобри образованието, като пресъздаде уроците за училище на разбираем и интересен език. Със своите над 8 000 видео урока и упражнения, сайтът помага на всички ученици от 1. до 12. клас да се мотивират, да повишат успеха си, да се развиват в собствено индивидуално темпо, да се забавляват и да имат повече свободно време. Едни от най-добрите учители в България повярваха в каузата, включиха се в екипа ни и повече от 4 години ежедневно работят за създаването на нови видео уроци и упражнения. Сайтът помага на хиляди родители в България, защото спестяват време и усилия да обясняват уроците на своите деца, както и средства от частни уроци. Децата усвояват всичкo важно от урока, представено на езика и в средата, където те искат да бъдат и прекарват времето си - интернет.

Видео уроците следват стриктно програмата на МОН и са подходящи за подготовка за матури, външно оценяване, кандидатстудентски и кандидатгимназиални изпити. С “Уча.се” родителите могат лесно и визуално да обяснят уроците за училище и да им остане достатъчно време да бъдат ментор за децата си – като им помагат да се развиват в различни области и да прекарвате повече свободно време заедно.

От друга страна, при самоподготовка от страна на детето, родителят има възможност всяка седмица да получава седмичен отчет за дейността на своето дете в сайта. Прилагаме кратки видео клипове за:

Уча.се

Човек и общество

Корен квадратен

Препинателните знаци

Литература за 10 клас

Скорост

Всичко започва с … големия взрив

История

Въздух

Тъй като все пак този уеб сайт трябва да се самоиздържа и да създава ново съдържание достъп да пълният ресурс ще е платен, като очакваната месечна цена ще е не повече от 5 лв. Тъй като този вид група е все още непозната за тях и сме пилотен проект реално ще получим цялостна оферта след като разберат какъв ще бъде интереса на хората от Коиловци. Абонамента ще се събира в НЧ“Христо Ботев-27“ с.Коиловци. За повече информация на ученици и родители организираме среща на 08.02.17г от 10.30часа в Читалището. Моля всички, които желаят да присъстват да се обадят на тел. 0885109111 до 09.00часа на 8 февруари.
Моля изпращайте на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. желанието си да се включите в достъпа до обучението, а за въпроси пишете в групата на село Коиловци във фейсбук. Срокът за сформиране на обща група е 20.02.2017г.

Договорката ни с ucha.se e всеки, който се запише да получи достъп до целия ресур на ucha.se преди да е заплатил достъпа си. Така той ще е сигурен, че услугата работи и му допада.

Вторник, 26 Юли 2016 06:36

Ваканция на село

Програма Лято 2016 в с.Коиловци  е в разгара си. Предстои турнира по волейбол на 30 Юли, а през месец Август ще се проведат:

-Коиловци търси таланти-12.08 -18.00 часа

-Survivor-19-20.08 -9.00 часа

-Екскурзия до природен парк "Персина"- 29-31.08

-Дискотека-31.08

Желаещите да вземат участие, трябва да се запишат предварително в читалището!

Петък, 31 Октомври 2014 13:09

Димитровден в Коиловци 2014

Димитровден в Коиловци 2014

 

Димитровден в с.Коиловци започна с празнична литургия отслужена от местния свещеник Отец Сава в храма Свети Димитър, където всички заедно се помолиха за здраве и благоденствие. Празникът продължи в Читалището с беседа от археолог Соня Лазарова, р-л Отдел „Паметници” към Военно-Исторически Музей гр.Плевен за находките намерени в землището на селото, в които лично е участвала. След изключително интересната за жителите на с.Коиловци беседа, Отец Сава освети храната, виното и хляба, които бяха раздадени на присъстващите. Под звуците на приятна музика, в добре затопления салон, всички насядаха край заредените маси и похапнаха от вкусния курбан, предоставен от ППК Коиловци и приготвен под ръководство на бившата готвачка Цветанка Михова и с помощта на доброволките Стела Митева, Мая Атанасова, Любка Пенчева, Пенка Димитрова и Верка Бойчинова. Кметът на селото Красимир Иванов поздрави присъстващите с празника и заедно с тях сподели храната. Организацията беше направена от екипа на читалището, който се погрижи и за запаметяване на момента чрез снимков материал.
Въпреки бялата зима навън жителите на Коиловци отбелязаха храмовия си празник подобаващо.

Автор: Бориславка Йорданова

 

Красимир Иванов, кметът на село Коиловци, ни информира, че вече е започнала работата по осъществяване на дейностите по проекта на кметство Коиловци „Природа и здраве - ръка за ръка", финансиран от ПУДООС (Предприятие за управление на дейности по опазване на околната среда). По този проект е предвидено благоустрояване на центъра на селото и поставяне на фитнес уреди на открито, озеленяване и засаждане на различни видове растения. С помощта на доброволци от „Дружеството на хората с увреждане", съюза на пенсионерите „Отворена врата", комисията по „Спорт и младежки дейности", читалището и кметството вече са направени красиви скални кътове, по които са засадени различни видове цветя и храсти. Всичко това се прави под ръководството на ландшафтен архитект Д. Гапова, която също на доброволни начала подготви техническата част и следи за стриктното изпълнение на заложените дейности. По съществуващите алеи са оформени композиции от цветя и множество различни по цветове и вид рози. Закупени са и предвидените по проекта 3 броя фитнес уреди, които ще се монтират на открито в градинка до съществуващата детска площадка, направена също с финансовата подкрепа на ПУДООС. На тези уреди ще могат да тренират едновременно по 7 човека. Младежите от селото предварително са заявили готовност да се включат в подготовката на терена и поставянето на спортните съоръжения. Реализацията на този проект ще допринесе за озеленяване и разкрасяване на центъра и ще радва жителите и гостите на селото, а използването на фитнес уредите на открито ще допринесе за физическа активност на всички желаещи да ги ползват и за тяхното здраве.

Четвърта година Платформа АГОРА организира конкурс за най-добра гражданска инициатива. Читалището в с.Коиловци за трети път е сред 10-те номинирани участници, които се представиха на заключителната церемония на 14.03 в Принцес хотел-София. Тази година участвахме с проект "Чуй гласа на селото", за създаването на Обществен съвет. Това наше начинание успешно успя да активизира местната общност и да провокира тяхното гражданско участие при решаването на обществено-значими проблеми. Въпреки, че кандидатурата ни не успя да грабне призовото място, мнението на журито и присъстващите гости е, че тя е най-гражданската инициатива, а самият факт, че това е една добре работеща практика не само за читалището, селото и страната ни са достатъчна награда за екипа.

Петък, 15 Март 2013 15:41

Мистерии в пустошта

Помните ли смелите българи от плевенското с. Коиловци, които ошамариха нелегално нахълтали френски командоси в тяхното землище, така както ДПС натегачи не можаха да ошамарят атентатора на Ахмед Доган? Е, те сега вече си имат и сайт.

Сайтът е създаден не само да прославя иначе никому неизвестното селище, но и да привлича платежоспособни туристи. Не знам точно какво могат да видят гостите там. Но сайтът е направен с чувство за хумор. Дори има и флаш игра. Падат парашутисти от небето и ти ги стреляш. Голям смях! Но само си представям как пристигат туристи, виждат местни хора на мегдана, казват им едно “Бонжур!” И бой, бой...

Абе, мили хора, кой ходи на туризъм там, дето бият злобната?

Виж, според мен обаче момчетата трябва друг бизнес да завъртят, освен пиенето. Да превърнат Коиловци в новото “Симеоново” - знаете, академията на МВР. Та това ще бъде един доста реалистичен свят, в който ще се обучават не само бодигардове, полицаи и пожарникари, но и политици. Отива политикът в Коиловци и преминава през три изпита: скок с парашут, среща с безстопанствени кучета, и среща с избиратели. Който оцелее - в парламента. Това е.

 

25.01.13, автор Eмил Спахийски, в-к "Труд"

Вторник, 29 Януари 2013 21:26

Млатят командоси в Коиловци 2.0

Виртуална игра, чиято основна цел е да си изтрепят колкото се може повече парашутисти сложиха администраторите на официалната интернет страница на село Коиловци, пише в. Телеграф

Играта се намира на новосъздадения сайт на плевенското село, станало известно и нас и във Франция наскоро, след като през октомври миналата година двамата братя Васко и Слави Цоневи, придружине от свой приятел полицай, пребиха петима чужденци, които открили в нивата си, тъй като ги взели за крадци. След кратка юмручна схватка българите набързо натръшкали чужденците, които после се оказали елитни френски командоси, които тъкмо били кацнали с парашути на секретна мисия у нас. Двама от рамбовците успели да избягат, а трима се предали.

Това очевидно е станало сериозен повод за местна гордост в селото и сега местните ще се забавляват като отстрелват парашутисти на страницата на селото си. За всички, които искат да опознаят характера на хората в Коиловци сме разработили специален симулатор, който трябва да преминете успешно преди да посетите най-борбеното село в България и да притежавате имот. Присъединете се към „Съпротивата” и станете един от нас,” пише още на сайта

Неделя, 04 Ноември 2012 14:05

Мистерията от Коиловци

Петима разузнавачи, трима селяни, една мистерия - това са основните съставки на една история, разиграла се в трънливите ниви на плевенското село Коиловци. Случката силно развълнува Иван Кулеков.

Поради неуредени права срещата между отборите на България и Франция не беше включена в програмата на БНТ, затова за нея научих от слухове и от изявления на министър Цветанов, които са по-зле и от слухове. Но това не ми попречи да стрелям през прозореца, да се напия от гордост, да обикалям София с развят байрак и натиснат клаксон и да крещя до прегракване „БЪЛГАРИ, ЮНАЦИ”.

Бихме ги с три на нула!

Значи, за да не се задръства движението около националния стадион, срещата се провела в нивите на плевенското село Коиловци. Условията били кошмарни - нямало осветление, люцерната била необработена, нямало дори кожено кълбо. На нашите са помагали само стените. Те, нашите, излезли на терена по едни голи цървули и  пистолет. Докато французите били в неопренови водолазни костюми, парашути и компютри със зареден Windows 8. Първите минути  протекли с обичайното разузнаване между двата отбора. Противникът, картотекирани елитни командоси във външното разузнаване на Франция (DGSE), използвал сателит, подводници и леки жени, а нашите - главно плюнка и ракия. На 15-та минута французите установили, че българите не са румънци, каквито били първоначалните им сведения, а българите стигнали до заключението, че французите са цигани (GITANES) и са дошли да им крадат люцерната. Въпреки забележителното отсъствие на Стоичков в българския отбор, нашите атакували със зверски псувни, счупили един нос на противника, двама ранили с точни изстрели в краката и обърнали останалите французи в бягство. Срещата завършила с пълен разгром на Франция - класическото три на нула.

Неделя, 04 Ноември 2012 14:01

"Ало, ало" кацна в Коиловци

Париж. Историята с мистериозните френски парашутисти, които кацнаха преди десетина дни в плевенското село Коиловци, заприлича на филма "Ало, ало". Медиите в Париж разкриха, че става въпрос за тайно учение на разведки, част от които са били заловени и пребити от местни селяни.

Парашутистите, за които първоначално се твърдеше, че са "любители на екстремните спортове", всъщност са от френската Генерална дирекция за външна сигурност.

Военнослужещи от външното ни разузнаване наскоро са имали проблеми в България, разказва списание „Мариан”. В нощта на 15 срещу 16 октомври близо до село Коиловци, край град Плевен, петима френски военни са били нападнати от местни жители, тъй като са били помислени за роми крадци. Двама от тях са с леки наранявания от огнестрелни рани по краката, трети е със счупен нос. Инцидентът се е разиграл в нива с люцерна, която трима българи са пазели от набези.

Двама от френските военни са влезли в България нелегално с парашут, прелитайки с планер над границата на страната с Румъния. Някои от военните са говорили български език и са се представили като екстремни спортисти.

Според вестник „Поан” двама от французите са ранени в краката, един е със счупен нос, а останалите са успели да избягат. В крайна сметка те са били върнати във Франция на 20 октомври.

Запитан за инцидента, френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан е отказал коментар, но дал да се разбере, че става въпрос за незначителен инцидент. Генералната дирекция за външна сигурност също е отказала официално становище.

Около мястото на инцидента са намерили компютри, неопренова екипировка за гмуркане, професионален фотоапарат и много други любопитни предмети. Ранените, които са били отведени в болница, след като са поискали да се свържат с френското посолство в България, са обяснили, че са спортисти, практикуващи екстремни спортове. Те са заявили, че двама от групата са скочили от самолет над Румъния и са се приземили на 40 километра от мястото на скачането, след като известно време са се носили с планер. Те са се срещнали със своите приятели, които са влезели в България със самолет, пристигнал на летището в София.

След инцидента вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че става въпрос за обикновени туристи. Депутатът от БСП Румен Петков и кметът на с. Коиловци Красимир Иванов пък сравниха инцидента с атентата на летище Сарафово и изпратиха на 29 октомври писмо до главния прокурор Борис Велчев. Петков заяви също, че ще настоява да се създаване на парламентарна анкетна комисия по случая.

Страница 1 от 2